dimarts, 17 de setembre del 2013

No enteneu sobre manicura i nosaltres continuem parlant de forma extranya...

Com a tots els aspectes de la vida hi ha paraules específiques que fem servir i que per algunes persones són habituals i per d'altres es com si estiguessim parlant en un altre idioma.
Per això intentaré explicar una mica el que jo sé... amb definicions gens tècniques

Qué es una manicura francesa?
És una manicura en la qual la part de la punta es pinta en un altre color.
Estem acostumats a una manicura francesa amb la punta en blanc i la resta de l'ungla semitransparent o rosa claret, però aquesta tècnica es pot fer amb els colors que es vulgui... a vegades el límit és la imaginació.
Què és un TIP?
La primera vegada que vaig veure un em va semblar un simple plàstic que es posava a la punta de l'ungla. Amb el temps he après que realment no és un "plàstic"i que rep diferents noms per exemple depenent de la longitut i la forma.
Què és una manicura semipermanent?
Podem sentir molts noms referits a aquest tipus de manicura: Gellak, Shellak, de Gel Soak-Off, semipermanent, de gel removible...
En definitiva es tracta d'uns esmalts especials que es sequen amb una làmpara d'UV o LED i duren més dies que l'esmalt normal.
Per aquí al blog em refereixo a una tipus de semipermanent "brasilenya"... haig de dir que aquest no és el nom i que si haig de ser sincera no sé quin nom tècnic té, però he decidit dir-li així degut a que els productes que faig servir son d'una firma brasilera. 
Què és un primer?
Un  primer es fa servir abans que l'esmalt escollit per tal que aquest es quedi més fixat a l'ungla.
Les ungles desprenen una mena de greix (ara pensareu: "jo no tinc greix a les ungles!!! què diu aquesta?"...) així que depenent de la manicura que volguem, primer hem de netejar l'ungla i deshidratar lleugerament aquest "greix" de la làmina de l'ungla.
Què és una manicura de gel?
Aquests gels de textura viscosa reaccionen amb la llum UV o LED endurint-se. El fet que reaccioni així permet que poguem extendre per l'ungla sense problema i que al introduir-ho a la làmpara es solidifiqui creant així unes ungles més dures i permetent que la decoració que apliquem duri molt més. El gel s'addereix a l'ungla degut a l'utilització del primer.
El problema dels gels és que de moment no existeix cap producte que els desfaci, que els elimini... per tant s'han d'eliminar llimant fins fer-los desapareixer, però com estan molt enganxats a l'ungla natural, hi ha vegades que aquestes pateixen durant el procés de llimat.
Què és una manicura d'acrílic?
Fa temps aquest tipus de manicura es deia "de porcellana". Crea unes ungles molt dures i resistents.
Què és una manicura d'acrigel?
Després d'aquestes explicacións... deduim que pot ser "acrigel": una tècnica  que barreja de les dues anteriors: amb gel i amb pols d'acrílic.
Cadascuna de les tècniques està indicada per a una tipologia d'ungles i la millor persona per aconsellar-vos serà la persona que us les posarà.
Què són decoracions Konard, stickers o cintilles?
Amb la decoració Konard transferim un dibuix des d'una placa de metall a l'ungla. Això permet que totes les decoracions siguin exactes. La decoració amb stickers es fa amb unes minienganxines amb dibuixos troquelats. Les cintilles són tires adesives que permeten fer decoracions lineals.
També hi ha decoracions que es fan amb purpurina, amb brillantets, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada